ken

Froland søker ny avdelingsleder

Søndagens åpningsturnering på Bjaavann skapte som vanlig mange nye tapere, men heldigvis fant vi et lyspunkt i den grå ettermiddagen i solskinnet. Kenneth Gundersen forteller om hans vei til suksess.

– Jeg brenner jo for å inspirere andre og i dag har jeg trolig vist mange at det går an å hevde seg i toppen til tross for jobben som avdelingsleder og kols. At jeg selv kan bruke erfaringen min fra avdelingslederjobben og de korte gåturene, er jeg oppriktig stolt av. Jeg er jo vant til å stadig stoppe opp. Dette gjør jeg ofte på gåturene mine, men ikke minst når jeg observere andre mennesker i skolegården med kikkerten min.

– Denne erfaringen har jeg tatt med meg ut på golfbanen. Jeg har lært mye av å se på mine medspillere i hva jeg bør unngå. Sakte men sikkert har jeg justert min egen sving der jeg har luket bort feilene jeg ser hos andre. Jeg føler dette har gjort at jeg er mer i ett med min egen kropp selv om formen fortsatt er elendig. En skikkelig O2-snapper blir jeg aldri, men jeg har sinnsykt god kroppsbeherskelse nå. Jeg er blitt utrolig mye bedre på både retning og lengdekontroll også. Siste jeg målte meg var jeg 1,82. Jeg målte meg faktisk to ganger i forrige uke for å ha stålkontroll før åpningsturneringen på Bjaavann.

– Samtidig handler det om fokus. Enkle øvelser går på rotasjon, balanse, isolasjon og pust. Her har jeg utviklet et opplegg som funker fint for meg med få repetisjoner, men med lange pauser mellom hver øvelse. Det er viktig å finne roen og fokuset samtidig som du varmer opp kroppen. Mye av det jeg gjør, foregår innendørs. Derfor er det så deilig å kunne være ute, få frisk luft og gjerne gå til postkassen om det er kommet post for eksempel. I dag var det heldigvis søndag så jeg trengte ikke å anstrenge meg med posthenting før turneringen. Lurer på hvordan det hadde gått hvis jeg måtte ha gjort det samme dag som åpningsturneringen, sier Kenneth og ler.

Latteren varer ikke lenge før den går over i lett hosting og vi må dessverre avbryte intervjuet med den nye helten fra Froland. Men et par ord rekker han å si før han sovner i gyngestolen sin.

Vi i Odel Tour fikk inn en liten videosnutt fra Froland en liten halvtime etter dette. Filmen er dessverre bare på 7 sekunder da Merethe Gausdal Gundersen, kona til Kenneth, som heller ikke er i særlig god form, ikke orket å holde inne innspillingsknappen lenger.