Ikke kødd med jakka mi

karsten profil

Når man våkner en tidlig morgen til duften av nytrukket kaffe, synet av nyklippet fairway og en satans hodepine, ja da vet man det er lørdag i Kragerø. På gulvet ligger tomme ølkrus, en femtiseksgrader og restene av det som en gang var engelen Gabrielsen. I hjørnet ligger scorekort med alt for høye tall og noen madrasser med alt for lav bunn. En flyktningleir omkranset av duften av fireball og illeluktende sokker. Et sikkert høsttegn.

Tretten forventningsfulle barn tripper utålmodig ved frokostbordet og venter på at Sverre skal servere vidunderlig frokost, før nye drømmer skal knuses. Selv om fredagen gikk til helvette som vanlig, spiller det liten rolle i dag. For i dag er det noen andre som får det enda verre. Når man tror man er ute av det, har man aldri vært nærmere. Så vakkert og uforutsigbart som noe idrettsarrangement kan være.

I vinduskarmen henger en jakke. Men ikke hvilken som helst jakke. En morrafugl i flyktningleiren skrev en gang et dikt på barneskolen. Et dikt som senere Jo Nesbø plukket opp og laget sang av. At de indre følelsene til denne lille pjokken, som i dag nærmer seg seniortouren med stormskritt, noen gang skulle bli en radiohit, var nok ikke i tankene den gangen.

«Du kan kysse min kvinnes lepper
Mens dere drikker min cognac
Til dere spyr på mine persiske tepper
Se her jeg bukker og sier takk!

Du kan ta med deg Leeds plakaten
Og -73 årgangen av Alle Menn
Du kan ta mine slangeskinnstøfler
Eller forresten, ikke dem!

Men ikke kødd med jakka mi
Ikke kødd med jakka mi
Ikke kødd med jakka mi
Ikke kødd med jakka mi
Kødd med jakka mi
Ikke kødd med jakka mi!»

-KS 1973-

En jakke er stort, men størst av alt er likevel familien. Odelfamilien som hvert år opplever store oppturer og gedigne nedturer. Gleder og sorger. Birdies og OB. Nye køller og ødelagte køller. Vi er som hånd i glatt hanske. Du vet aldri helt når det glipper.

Som sagt er få ting i livet som er større enn kjærligheten til egen familie. Men noen ganger slår idyllen sprekker. En weekend i september sitter ungene hjemme og lengter etter far. Far har glemt han har unger.

I ettermiddag er det birdie som gjelder.

Velkommen til The Challenge.

 

Leaderboard


Refresh

Runde 1 - Fre. 31.aug kl 17

Overall
Thru
Today

Runde 2 - Lør. 1.sept kl 09

Overall
Thru
Today