Fjorårets store skuffelse vant årets første

vinner Andy

En varm ettermiddag ble til en iskald kveld, men en gloheit putter fra Andreas Frivold holdt varmen til de neste 450 fremmøtte tilskuerne. Om det var så mange til stedet er vi litt usikre på, men det er disse tallene Odel-styret fikk oversendt av tilskuertelleren vi hadde leid inn av Arendal Fotball for kvelden. Men tilbake til golf. Det sitret av spenning og nervøsitet før første kule ble sendt i vei ca 16:03. En bakfull Odd Arnfinn Ellingsen var kanskje en større favoritt enn fjorårets største skuffelse, men som det alltid er på Odel Tour, det skjer mye rart. Veldig mye rart.

Aldri før det vært en mer overraskende leaderbord ved halvspilt turnering. I tet lå nemlig kråka fra Froland, Kenneth Gundersen, sammen med han som er mest kjent for å putte seg fra green og ned i bunkere, Frode Fugelsnes. Kenneth som ofte sliter med høy puls og åndenød på back nine, fikk viste at han nok en gang nedprioriterer trening. Om han fikk joggesko til jul vet vi ikke, men at de fortsatt ligger i skoesken, det er vel rimelig innlysende.
Frode som er kjent som en sindig mann fikk først greie på hvordan det lå an i turneringen ved runding. Siden O2-snapperen og storkunde hos Dagnys kompebu var gått tom for strøm (i tillegg til mobilen), måtte Frode overta scoringen. Det var dumt, Frode!

– Jeg fikk helt sjokk da jeg så at jeg ledet turneringen. Heldigvis er jeg så mentalt sterk, så slike ting påvirker meg ikke noe nevneverdig. At jeg skulle slå meg bort allerede på neste hull med fem over par, var en ren tilfeldighet.

Men nok om listefyllet. Denne dagen skulle handle om to andre profiler på Odel Touren. Arendals eneste tidligere profesjonelle golfspiller, «Husk og fusk»-Eliassen og svigermors mareritt, Andy «cirka femti femti, men tror jeg fikser det» Night. Begge spillerne leverte stabil golf på en krevende bane. Det så ut som mr. Cheaty hadde avgjort turneringen på hull 17, da han senket en solid birdie og ledet med to slag før siste hull. Men på det siste hullet fikk Jukse-rektoren problemer.

Det største problemet het Odel Høyesterett. Da luringen fra Nes slo torv og ballen bare flyttet seg to meter fra peggen, prøvde han å snike seg bort å slå ballen sånn at ingen så det. Heldigvis for golfsporten observerte regelrytteren og blidfisen fra Tromøya dette. Dobbelbogey og omspillet var et faktum.

Resten er historie. Vi gratulerer Andreas Frivold med sesongen første seier. Vi gleder oss allerede som unger til Odel Open på Nes 06.mai!

Joda, Karsten deltok han også.

dårligere enn rykte

(Same procedure as every year, Jens! Foto: Jens Henrik Vartdal)

Omspillet

(Alle følger nøye med at reglene overholdes. Foto: Jens Henrik Vartdal)

Årets første slag

(Årets første Odel-slag. Ikke rart det går dårlig når man er så langt unna å treffe ballen. Foto: Jens Henrik Vartdal)