Velkommen til 2018

Odel 2018

Om vinteren er dagene kortere og nettene lengre. Noen går på ski, noen går på jobb, noen går på pub og noen går i seg selv for å finne feilene fra året før. En dysterhet preger hele familien vinterstid og stemningen i Odelleiren er ofte på frysepunktet. Det dannes isfronter internt og enkelte kalde skuldre er å se når feltet i ny og ne samles for drikke noen kalde mens man sjekker framtidsutsiktene på yr. De fleste blir invitert via sosiale medier, mens noen bare dukker opp. Det er dessverre ikke alle i familien som spiser sosial intelligens til middag hver ettermiddag. Synd, men sant. Til tross for at ingen liker hverken han ene eller han andre, stiller de opp på fest uten invitasjon. Hver forbanna gang. I sinnsykt stygge jakker.

Det er ikke noe eksakt svar på hvorfor noen mennesker føler seg nedfor om vinteren. Mange tror mangel på lys er hovedårsaken til vinterdepresjon eller sesongavhengig stemmingsforstyrrelse som det også kalles på fagspråket. Vi i Odel mener at sesongavhengig stemmingsforstyrrelse er mangel på nærhet til egen kølle. Noen i Odel svinger selvsagt kølla rundt seg hele året og kan ikke kalles sesongavhengige, men felles for alle medlemmene er at det er NÅ symptomene for vinterdepresjonen kicker inn. For er det noe som er helt sikkert, så er det at det vil komme sterke stemningsforstyrrelser i månedene som kommer. Og dette er sesongavhengig.
Tiden for frustrasjon er rett rundt Fianesvingen. For at det kommer til å svinge av årets sesong er levnet under enhver tvil. Som jukse-rektoren en gang sa: «Golf er faen så vanskelig. Det svinger jo hele tiden. Men satan så gøy».

Så hva kommer det til å svinge mest av i 2018? Humør til OL-mesteren? Interessen og gløden til generalen? Obersten på hull 13? Eller kølla til Sandbunker? Vi tror på enten det første eller siste. Statistisk sett. For som Sandbunker en gang skrev i golfbloggen sin «Swingers – en klubbe til alle»:
– Alt handler om fokus. For eksempel er det å avbryte en sving akkurat like vanskelig som å hoppe av i den. Det er ikke noe man ønsker eller vil. Så får heller resultatet bli det det blir. Når jeg først har bestemt meg, peggen er satt og jeg er i posisjon, så er det ingen vei tilbake. Det handler om å gjør det man har trent på alene når man er i gang i et større felt. Og det viktigste er ikke lengde, men presisjon. Terpe, terpe, terpe.

Mulig det kommer til å svinge godt av både køller, humør, vennskap, kvalitet og interesse i tiden fremover. Men det som det svinger mest av nå, er at ventetiden er over! Velkommen til 2018! Måtte den beste tape.

Hvem vinner Odel Tour 2018? (odds fra Norsk Tipping)

Odd Arne Eliassen 1,95
Karsten Sandåker 2,45
Andreas Frivold 6,25
Duc Minh Nham 8
Svein Olaf Olsbu 10
Øyvind Vågsnes 15
Jens Henrik Vartdal 18
Sverre Knutsen 50
Kenneth Gundersen 50
Robert Smådal 60
Frode Fugelsnes 70
Thomas Aspen 250
Glenn Madsen 5000

Notat fra NT:
«Jukse-rektoren» fra Nes er i manges øyne favoritt til å stikke av med den jevne pokalen i årets sesong. Den tidligere profesjonelle golfspilleren som kun bor en åttiprosents Bubba-driv fra hull 14, er sammen med Karsten Blodstrupmoen årets heteste kandidater. Dette er sikre investeringer. Obersten og Dr.Duve er to outsidere med stort potensiale og kan fort stikke av med tittelen hvis begge favorittene skulle mislykkes. Generalen har også lavere odds enn tidligere år. Jeg anbefaler likevel spillerne til å være kritiske. Walker er en annen farlig mann. OL-mesteren fra 2016 kan med stabilt humør og ny pitch skape glede i mange hjem med solide 15 ganger pengene. Hva med Jimpånes? Mannen som aldri vinner, men alltid burde? Vi anbefaler å følge nøye med på hvor mange turneringer han stiller opp i. Nestemann på listen er Boring-Bogey-Noensomsåhvorballengikk-Knutsen. Tok et kjempesteg under avslutningen av fjoråret med en knallsterk turnering i Kragerø. Vi tror uansett sommeren blir for hard og at båtlivet vil ødelegge. En som har hele 50 i odds er tjukkasen fra Froland. Ikke la deg lure av at mannen alltid ligger og kjemper i teten. Ikke vits å bruke penger på denne karen før han viser større lungekapasitet. Grimstadgutta Smådøl og Faulen er dark horses. De stiller dessverre opp i for få turneringer, men gutta lurer i buskene (ikke på samme måte som Karsten gjør). Europatourgeneralen med den elegante stilen er et OBS i år. Det samme gjelder fuglen fra Merseyside som virkelig har funnet mer lengde i løpet av vinteren. Toget er det bare å glemme? Nja, selv om importspilleren har gått fra venstre til høyre, har han vist takter allerede. Vi mener uansett det er for tidlig. Lukk pengepungen. Siste spiller det er odds på er Ronnie. Ny for året. Kan overraske i enkelte turneringer. Er bedre til å kaste golfballer enn å slå. Spillbar? Nei.

mvh Hallgeir, innlånt konsulent for Norsk-tipping