Welcome to the Challenge!

Odel 1899 National Challenge

Ventetiden er over
Arkitektene bak Kragerø golfbane, Kim Von Hessen og Per Haugsrud, hadde vel aldri drømt om at Odel Tour i 2016 skulle komme til å arrangere en Major på deres bane.  Da banen ble bygd i 2003 var Odel Tour bare en liten skisse gjemt bort i et lite kott på Solborg Gård. Tretten år etter er det en realitet, årets viktigste major spilles på den fantastisk Kragerøbanen.

Odel Tour skal før første gang kåre en majorvinner utenfor Arendal og omegn. De utvalgte spillerne skal innkvarteres i Majorlandsbyen på Kragerø Spa og Resort førstkommende lørdag. Årets sesong har vært en eneste stor triumfferd for hele Odelfamilien. Til tross for lavt budsjett, skal likevel spillerne få oppleve litt luksus i hverdagen. Litt må vi koste på oss. Odel 1899 National Challenge 2016 skal spilles over 2 dager. Trettiseks hull. Atten lørdag og atten søndag. Årets tredje major er bare et lite 9’er jern unna.

5090 meter ren lykke takket være Nes Verk
Fra hjemmesiden til Kragerø Resort:
«Kragerø Golfklubb ble stiftet 9. des. 1998 av en gjeng ivrige entusiaster med Jens Morgan Sørensen i spissen. Han ble også klubbens første formann. Etter en befaring på golfbanen på Nes Verk ble klubben stiftet. Klubben fikk raskt et par hundre medlemmer og våren 1999 tok mange av våre medlemmer Grønt kort på Nes Verk. Arendal & Omegn GK var ubetinget positive og var til uvurderlig hjelp i oppstartsfasen.» (http://kragk.no/info/klubben)

Hva koster en triumf?
Noen sier at de ønsker å vinne for en hver pris, men hvor mye skal det egentlig koste å vinne en majortittel? Er det pengene som bestemmer vinneren til søndag?

Pengeskyen har i hvert fall hengt tungt over årets Odel Tour. Det investeres i dyrt utstyr over en lav golfsko. Køller, klokker og andre duppeditter. Pro V1 pepres i hytt og helvete. Mangt et tjern, busker og kratt har fått besøk av overprisede golfballer. Mengder av pegger duffes i stykker hver eneste dag. Noen betaler overpris på protimer som burde gitt bedre resultater. Gode råd er som kjent dyre.  Men det er ikke bare på banen pengene flyr. Statoil er nok fornøyd med salget av bensin, pølser, burgere og brus. Enkelt benytter faktisk flybensin for å finpusse formen. Ut på tur, aldri sur. Men ingenting er mer frustrerende enn å komme hjem med lav saldo og skyhøy score.

Så hva koster egentlig en triumf? Heldigvis er en god sving gratis og en majortittel ubetalelig. Men det skal koste blod, svette og tårer å vinne. Til søndag vil alle vinne, koste hva det koste vil.

Velkommen til Odel 1899 National Challenge 2016.